Wij staan achter het slachtoffer.

30 juni 2011, VDL

Het is de ondertitel van bij het logo van ons kantoor. Dat logo stond ook als sponsor achterop het wielershirt van "mijn" team tijdens de vorige week in Frankrijk verreden Alpe d'Huzes. Toch voelde ik mijzelf allerminst een slachtoffer. De kuitspieren waren gestaald tijdens spinninglessen, trainingen in het Limburgse heuvelland en enkele uitstapjes naar de Belgische Ardennen. Ook de wetenschap dat ik op mijn gloednieuwe gewonnen racefiets kon starten gaf de burger moed.

Reeds op maandag werd, bij wijze van training, de Alp een eerste keer bedwongen. De tocht met de 21 van bovenaf genummerde haarspeldbochten, 14 kilometer lang en met een stijgingspercentage variërend tussen de 8 en de 13%. De weg liep meteen spectaculair omhoog en zorgde voor maximale hartslag en oorverdovend gehijg. Het eerste stuk was het zwaarst was dus had ik meteen mijn lichtste verzet geselecteerd. Ik moest dus doorstampen of afstappen, iets anders ging niet. Het lukte om in het zadel te blijven zitten en ik merkte na bocht 16 dat ik meer lucht kreeg. Ik kon herstellen, voor het eerst een woordje wisselen en durfde ook voor het eerst wat om me heen te kijken om van het spectaculaire uitzicht te genieten. Wat zaten we al hoog!

Aangekomen bij bocht 3 werd ik overmoedig. Ik besloot weg te demarreren bij mijn vrienden Huub en Erwin. Vrijwel direct werd deze onbezonnen actie afgestraft door een vlammende kramp in mijn kuit. Ik moest rekken en strekken, alvorens weer op de fiets te kunnen stappen. Vanuit stilstand wegrijden op een helling van 12% is geen doen dus moest ik eerst weer een stukje afdalen om in de wat afgevlakte bocht 3 weer om te keren. Huub en Erwin waren inmiddels uit het zicht verdwenen. Het was een wijze les voor de echte koers op donderdag 9 juni.

Koude rillingen liepen over mijn rug tijdens de start in de donkere straten van Bourg d'Oisans. Ondanks het vroege uur stonden er al honderden mensen langs de weg te klappen. De bochten verlicht door kaarsen die daar waren aangestoken door mensen ter nagedachtenis aan hun dierbaren. Met kippenvel op de armen en volop positieve energie in het hart reed ik moeiteloos 3 maal achter elkaar de berg op en af. Daarna koos ik voor een warme douche en droge kleren.

Teruggekomen bij de finish trof ik mijn teamgenoten aan die allemaal vol zaten van het avontuur waarin we een rol mochten spelen. We besloten met zijn allen tot een laatste gezamenlijke afdaling en beklimming. Het doel was om daarvan vooral te genieten en om collega Marcel aan een fantastisch sponsorbedrag voor zijn vierde beklimming te helpen. Rijdend van bocht naar bocht en steeds pauzerend voor groepsfoto's, werd deze laatste beklimming een feestje. Met fietsen had het niet echt veel meer te maken getuige de tijd van 2 uur en 50 minuten, maar de saamhorigheid was super. Ik ben trots op het bereikte resultaat voor het KWF en trots dat ons kantoor ook achter deze slachtoffers staat!

Maak kennis met onze teams

Wij staan achter het slachtoffer.

We doen het niet alleen

Een extern netwerk is belangrijk.

Sponsoring en support

We ondersteunen de volgende initiatieven.

Na Het Noodlot

Uitgegeven ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van
Van Dort Letselschade

Letsel Verhalen

Hét leesbare boek over letsel en schade.
Nog enkele exampleren!

mr. R.M.J.T. van Dort re

Kantoor Maastricht

Spoorweglaan 12
6221 BS  Maastricht

Kantoor Amsterdam

Jan Luijkenstraat 12-III
1071 CM  Amsterdam

Ons Privacystatement

Copyright © 2021 - Van Dort Letselschade BV