Safetytraining bij Phil Bastiaans

7 maart 2013, VDL

We worden vaak geconfronteerd met de ernstige gevolgen van verkeersongevallen door gladheid, onverwachte slippartijen of obstakels op de weg in combinatie met onvoldoende bekendheid hoe daar op te reageren.

Onze medewerkers, mezelf incluis, zitten veel op de weg en kunnen daar dus ook mee geconfronteerd worden. Omdat ik me als werkgever daarvoor verantwoordelijk voel enerzijds, maar ook omdat veilig en gecontroleerd rijden in het belang is van alle weggebruikers anderzijds, hebben we met kantoor deelgenomen aan een safetytraining via Phil Bastiaans, autocoureur en instructeur in sliptraining c.q. safetytraining.

Na een theoretische instructie en voortreffelijke lunch gingen we het besneeuwde en ijzige parcours op. Doel was te leren een auto onder controle te houden of te krijgen wanneer die in een slip raakt. Met enkele praktische oefeningen leerden we in de loop van de dag de auto steeds beter onder controle te krijgen op de spekgladde ondergrond. Dat was geen sinecure, zoals de filmpjes laten zien. Zelfs 'de meester' himself bleek moeite te hebben zijn Porsche onder controle te houden.

Het was een leerzame dag waarvan we allen het gevoel hebben overgehouden de auto toch beter onder controle te kunnen houden in extreme omstandigheden. Maar toch hoop ik dat we er nooit gebruik van hoeven te maken!

Voor meer informatie over safetytraining, ga naar http://www.philbastiaans.nl/nl/

Maak kennis met onze teams

Wij staan achter het slachtoffer.

We doen het niet alleen

Een extern netwerk is belangrijk.

Sponsoring en support

We ondersteunen de volgende initiatieven.

Na Het Noodlot

Uitgegeven ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van
Van Dort Letselschade

Letsel Verhalen

Hét leesbare boek over letsel en schade.
Nog enkele exampleren!

mr. R.M.J.T. van Dort re

Kantoor Maastricht

Spoorweglaan 12
6221 BS  Maastricht

Kantoor Amsterdam

Jan Luijkenstraat 12-III
1071 CM  Amsterdam

Ons Privacystatement

Copyright © 2021 - Van Dort Letselschade BV