Bijna Abraham

Onlangs werd ik 49! Nu ‘de 50’ niet eerder zo kortbij was en sneller dan ik denk een feit zal zijn, realiseerde ik me dat ik nu toch heel anders tegen die leeftijd aan kijk dan toen mijn vader 50 werd. Ik was toen 14 jaar en vond pa echt oud. Maar zelf voel ik me nog ‘piep’ en kom ik voor mijn gevoel pas net kijken! Dat zal te maken hebben met het feit dat we ons liefst jong en jeugdig willen blijven voelen, al toont de spiegel weergaloos dat de tand des tijds inmiddels zijn sporen begint na te laten. Wanneer ik terugblik, kan ik bogen op vele ervaringen uit mijn letselschadepraktijk die me als jurist maar ook als mens hebben gevormd. Die hebben me geleerd dat, anders dan weleens wordt gedacht, het slachtoffers veelal niet zozeer te doen is om het geld. Geld kan ook nooit

het slachtoffers veelal niet zozeer te doen is om het geld

 

goedmaken wat door letsel teloor is gegaan. Geld creëert wel de mogelijkheid te proberen de draad van het leven weer op te pakken en een nieuwe toekomst op te bouwen, ondanks het letsel. Dat is veel van mijn cliënten gelukt, met eigen inzet en motivatie en mede ondersteund door de financiële genoegdoening die kon worden gerealiseerd. Maar helaas is dat niet altijd het geval en blijken soms de gevolgen zo ernstig dat het lijkt alsof er geen toekomst meer is. In die gevallen voorkomt een schadevergoeding slechts dat er ook nog eens financiële problemen ontstaan. De waarde ervan is dan echter zeer relatief. Net als de beleving van je leeftijd!

Raoul M.J.T. van Dort, 15 juni 2011

Deze columns zijn verschenen in Nummer 1, een blad dat tien keer per jaar als aparte bijlage bij dagblad De Limburger wordt meegezonden.


Maak kennis met onze teams

Wij staan achter het slachtoffer.

We doen het niet alleen

Een netwerk van externe relaties is belangrijk.

Sponsoring en ondersteuning

Deze initiatieven dragen we een warm hart toe.

Na Het Noodlot

Uitgegeven ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van
Van Dort Letselschade

Letsel Verhalen

Hét leesbare boek over letsel en schade.
Nog enkele exampleren!

mr. R.M.J.T. van Dort re

Kantoor Maastricht

Spoorweglaan 12
6221 BS  Maastricht

Kantoor Amsterdam

Jan Luijkenstraat 12-III
1071 CM  Amsterdam

Ons Privacystatement

Copyright © 2020 - Van Dort Letselschade BV