Een zomer om niet te vergeten!

Nee, ik bedoel niet het weer. Daarvan zal ik me samen met u slechts herinneren dat we weinig zomers hebben gekend, waarin het nog slechter was! Vooral voor de mensen die door ziekte of letsel noodgedwongen thuis zijn gebleven, zal de afgelopen zomer een kwelling zijn geweest. Laten we dat maar snel achter ons laten. En toch kijk ik met voldoening terug op deze zomer. Vlak voor het meteorologische begin van de zomer verscheen mijn nieuwe boek ‘Letsel Verhalen’ en korte tijd later de door mij bedachte App. De ContantMaker. Verderop in dit nummer leest u er meer over. Maar het mooiste moment was toch wel toen onze advocaat mij liet weten dat we de zaak van Johan hadden gewonnen. Johan had begin 2005 een ernstig bedrijfsongeval gehad en was daarbij zijn rechter arm kwijtgeraakt. De werkgever van Johan gooide het op eigen onvoorzichtigheid van Johan

De werkgever van Johan gooide het op eigen onvoorzichtigheid

 

en weigerde aansprakelijkheid te erkennen. Aanvankelijk liep zijn dossier via een rechtsbijstandverzekering, die er vooral veel energie in stopte om Johan duidelijk te maken dat hij eigenlijk geen sterke zaak had. Johan verzocht mij hem verder bij te staan. Een juridische procedure was nodig, maar bij de rechtbank werd aansprakelijkheid ook afgewezen. Naar onze mening ten onrechte, dus gingen we in hoger beroep. Na een lange beproeving, vooral voor Johan, stelde het Hof ons deze zomer in het gelijk: de aansprakelijkheid werd alsnog toegewezen. Ruim zes jaren na het hem overkomen ongeval, is er voor Johan eindelijk gerechtigheid en zal zijn schade worden vergoed. Ook Johan zal deze zomer niet snel vergeten!

Raoul M.J.T. van Dort, 9 september 2011

Deze columns zijn verschenen in Nummer 1, een blad dat tien keer per jaar als aparte bijlage bij dagblad De Limburger wordt meegezonden.


Maak kennis met onze teams

Wij staan achter het slachtoffer.

We doen het niet alleen

Een netwerk van externe relaties is belangrijk.

Sponsoring en ondersteuning

Deze initiatieven dragen we een warm hart toe.

Na Het Noodlot

Uitgegeven ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van
Van Dort Letselschade

Letsel Verhalen

Hét leesbare boek over letsel en schade.
Nog enkele exampleren!

mr. R.M.J.T. van Dort re

Kantoor Maastricht

Spoorweglaan 12
6221 BS  Maastricht

Kantoor Amsterdam

Jan Luijkenstraat 12-III
1071 CM  Amsterdam

Ons Privacystatement

Copyright © 2020 - Van Dort Letselschade BV