Kaf en koren

De letselschadepraktijk heeft in de afgelopen 10 jaren een ware vlucht genomen. Mensen zijn zich bewuster geworden van hun rechten en mogelijkheden wanneer ze met letsel worden geconfronteerd, verzekeraars realiseren zich (eindelijk) steeds meer dat het slachtoffers niet alleen om het geld te doen is en de kwaliteit van rechtshulp voor slachtoffers is toegenomen. We hebben echter ook te maken met een keerzijde. De economische crisis in 2008 en de eurocrisis op dit moment maken dat verzekeraars nog meer op hun beurs moeten letten en kritischer zijn bij het vergoeden van schade. Discussies en juridische procedures nemen toe terwijl er tegelijkertijd plannen zijn om het procederen duurder en daarmee minder toegankelijk te maken. De bezuinigingen bij verzekeraars leiden bovendien tot een grote uitstroom van personeel, waaronder schade-experts, die dan de slachtofferkant kiezen als nieuw werkgebied. Het aantal belangenbehartigers voor slachtoffers is daardoor

Gelukkig snappen slachtoffers steeds beter dat ze er dan goed aan doen over te stappen

 

enorm toegenomen. Wij merken daar de gevolgen van. Niet doordat we minder opdrachten krijgen, maar juist omdat we steeds meer zaken in behandeling krijgen die eerst bij een ander zijn behandeld, soms op betreurenswaardige wijze. Gelukkig snappen slachtoffers steeds beter dat ze er dan goed aan doen over te stappen naar een andere partij die hun verder bijstaat. Alhoewel het voor ons vanzelfsprekend is dat wij onze cliënten op een betrokken en deskundige maar ook eigenzinnige wijze ondersteunen, reageren cliënten die zijn overgestapt van een ander kantoor, meer dan eens verrast en enthousiast. Kennelijk maken wij het verschil! Dat geeft onze cliënten vertrouwen en geeft ons nog steeds een ‘kick’. Daar investeren we dagelijks in!

Raoul M.J.T. van Dort, 10 november 2011

Deze columns zijn verschenen in Nummer 1, een blad dat tien keer per jaar als aparte bijlage bij dagblad De Limburger wordt meegezonden.


Maak kennis met onze teams

Wij staan achter het slachtoffer.

We doen het niet alleen

Een netwerk van externe relaties is belangrijk.

Sponsoring en ondersteuning

Deze initiatieven dragen we een warm hart toe.

Na Het Noodlot

Uitgegeven ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van
Van Dort Letselschade

Letsel Verhalen

Hét leesbare boek over letsel en schade.
Nog enkele exampleren!

mr. R.M.J.T. van Dort re

Kantoor Maastricht

Spoorweglaan 12
6221 BS  Maastricht

Kantoor Amsterdam

Jan Luijkenstraat 12-III
1071 CM  Amsterdam

Ons Privacystatement

Copyright © 2020 - Van Dort Letselschade BV