Uw tijd is om, u kunt wel gaan!

Velen onder u zullen zich deze zin nog kunnen herinneren uit één van de conferences van Toon Hermans, als hij als zanger met gitaar het lied ’Wat ruist er in het struikgewas’ probeert ten gehore te brengen. Na diverse pogingen wordt luid omgeroepen: “Uw tijd is om, u kunt wel gaan!” Daar moest ik aan denken toen ik het verhaal vernam van een nog jonge cliënte die ons vroeg haar bij te staan. Zij was eerder voor een oriënterend gesprek bij een advocaat geweest. Ze had na een bedrijfsongeval ernstig bekkenletsel opgelopen en was door Slachtofferhulp doorverwezen naar betreffende advocaat. Nadat ze in een emotioneel verhaal had verteld wat haar was overkomen en ze verder wilde gaan met de vragen die ze had werd ze bot door de advocaat onderbroken. De tijd voor het eerste gesprek zat erop, ze moest maar bedenken wat ze wilde en hij zou haar wel ‘matsen’ met zijn nota door niet de volledige

Voor ze het wist stond ze weer buiten, met nog evenveel vragen als toen ze naar binnen ging.

 

tijd in rekening te brengen. Voor ze het wist stond ze weer buiten, met nog evenveel vragen als toen ze naar binnen ging. Dit soort praktijken komt helaas meer voor dan gedacht. Niet iedere rechtshulpverlener neemt de tijd voor zijn cliënt, is betrokken bij hetgeen is gebeurd of verdiept zich in de vraag waar de cliënt behoefte aan heeft in de situatie waarin hij terecht is gekomen. Haar eerste gesprek met mijn collega vond ze een verademing. Tijd speelde geen rol, al haar vragen kon ze stellen en het gesprek werd afgerond met haar mededeling: ”Jij begrijpt mij tenminste; dat geeft vertrouwen en voelt goed!” En een rekening voor dat gesprek heeft ze niet gehad, want dat was gratis!

Raoul M.J.T. van Dort, 6 april 2012

Deze columns zijn verschenen in Nummer 1, een blad dat tien keer per jaar als aparte bijlage bij dagblad De Limburger wordt meegezonden.


Maak kennis met onze teams

Wij staan achter het slachtoffer.

We doen het niet alleen

Een netwerk van externe relaties is belangrijk.

Sponsoring en ondersteuning

Deze initiatieven dragen we een warm hart toe.

Na Het Noodlot

Uitgegeven ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van
Van Dort Letselschade

Letsel Verhalen

Hét leesbare boek over letsel en schade.
Nog enkele exampleren!

mr. R.M.J.T. van Dort re

Kantoor Maastricht

Spoorweglaan 12
6221 BS  Maastricht

Kantoor Amsterdam

Jan Luijkenstraat 12-III
1071 CM  Amsterdam

Ons Privacystatement

Copyright © 2020 - Van Dort Letselschade BV