De Spiegel

Ze kon al niet meer zoveel zien. Als gevolg van een oogaandoening, was haar zicht al danig verslechterd. Ik leerde haar kennen na een ongeval, waarbij ze aan ÈÈn oog blind was geraakt. Haar man was kort daarna overleden. Met het andere oog zag ze nog maar voor 50%. Ik was dan ook niet echt verrast toen ze zei dat ze zichzelf niet meer herkende als ze in de spiegel keek. Anders dan ik veronderstelde, bedoelde ze niet dat ze zichzelf niet meer goed kon zien. Van de levenslustige en energieke vrouw die ze altijd was geweest, was weinig meer over, vond ze. Hoe verklaarbaar ook als gevolg van hetgeen ze had doorgemaakt, ze wilde er voor strijden haar levenslust terug te krijgen. In de periode van therapie en begeleiding die volgde, leerde ze

ze wilde er voor strijden haar levenslust terug te krijgen

 

kennelijk mÈÈr dan alleen om te gaan met haar beperkingen. Toen ik na enige tijd opnieuw bij haar langs ging om bij te praten, stond ik versteld van haar positieve uitstraling en levensfilosofie op dat moment. Ze herkende zich weer in de spiegel, ondanks dat ze inmiddels bijna geheel blind was. D·t was waar ze voor had gestreden en waar ze nieuwe energie uit putte. Over zo'n instelling en innerlijke kracht met zichzelf geconfronteerd te worden, beschikken helaas maar weinig mensen. Degene die dat wel aandurven, regelmatig Ècht in de spiegel kijken en ook hun tekortkomingen onderkennen, mogen met recht trots zijn op zichzelf!

Raoul M.J.T. van Dort, 2 december 2004

Deze columns zijn verschenen in Nummer 1, een blad dat tien keer per jaar als aparte bijlage bij dagblad De Limburger wordt meegezonden.


Maak kennis met onze teams

Wij staan achter het slachtoffer.

We doen het niet alleen

Een netwerk van externe relaties is belangrijk.

Sponsoring en ondersteuning

Deze initiatieven dragen we een warm hart toe.

Na Het Noodlot

Uitgegeven ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van
Van Dort Letselschade

Letsel Verhalen

Hét leesbare boek over letsel en schade.
Nog enkele exampleren!

mr. R.M.J.T. van Dort re

Kantoor Maastricht

Spoorweglaan 12
6221 BS  Maastricht

Kantoor Amsterdam

Jan Luijkenstraat 12-III
1071 CM  Amsterdam

Ons Privacystatement

Copyright © 2020 - Van Dort Letselschade BV