Spelletje?

Als vrijgezel ging hij voor zijn vertier en gerief ook wel eens naar een ‘club’ zoals hij het noemde. Bij een van die bezoeken had hij zich laten verleiden met handboeien vastgebonden te worden waarna een ‘meesteres’ zich verder over hem ontfermde. Op moment dat de boeien echter werden vast geklikt gaf hij aan dat met name de rechter te strak zat en pijn deed. Volgens zijn partner was dat juist de bedoeling en zij ging onverstoord verder met haar spel. Pas na ongeveer 20 minuten werden de boeien los gemaakt. Hij klaagde meteen over ernstige pijn en tintelingen in zijn rechter hand en vingers. Omdat dit gevoel aanhield werd hij voor nader onderzoek doorverwezen naar de neuroloog. Die stelde beschadiging vast van spieren en zenuwbanen naar zijn hand en vingers toe. Hij kon zijn beroep als professioneel drummer wel vergeten! Zo werd het wel een erg kostbaar bezoekje aan de ‘club’.

Hij verzocht mij de mogelijkheden te

Zo werd het wel een erg kostbaar bezoekje aan de ‘club’.

 

bekijken de club aansprakelijk te stellen voor zijn letsel. Ik voorspelde een moeilijke discussie omdat hij zelf om het vastbinden had gevraagd en een en ander gebeurde in een setting, waarbij de grenzen tussen wat (nog) geoorloofd is en wat niet in het kader van het ‘spel’ , moeilijk te trekken zijn. Bovendien waren er geen getuigen die zijn verhaal konden bevestigen.

De club ontkende aanvankelijk iedere betrokkenheid, maar bleek later toch bereid over een genoegdoening te praten omdat ze, zoals ze zelf stelde, een naam hoog te houden had in tevreden klanten. Client ging daarmee akkoord, betaalde mij mijn werkzaamheden en wilde de verdere afhandeling opeens zelf regelen. Ik heb nooit meer vernomen met welke genoegdoening hij zijn ‘zaak’ heeft afgerond!

Raoul M.J.T. van Dort, 13 juli 2012

Deze columns zijn verschenen in Nummer 1, een blad dat tien keer per jaar als aparte bijlage bij dagblad De Limburger wordt meegezonden.


Maak kennis met onze teams

Wij staan achter het slachtoffer.

We doen het niet alleen

Een netwerk van externe relaties is belangrijk.

Sponsoring en ondersteuning

Deze initiatieven dragen we een warm hart toe.

Na Het Noodlot

Uitgegeven ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van
Van Dort Letselschade

Letsel Verhalen

Hét leesbare boek over letsel en schade.
Nog enkele exampleren!

mr. R.M.J.T. van Dort re

Kantoor Maastricht

Spoorweglaan 12
6221 BS  Maastricht

Kantoor Amsterdam

Jan Luijkenstraat 12-III
1071 CM  Amsterdam

Ons Privacystatement

Copyright © 2020 - Van Dort Letselschade BV