't Einde

Hopelijk heb ik deze column niet voor niks geschreven en verschijnt ie ‘gewoon’ in dit blad. Helemaal zeker is dat niet. Want volgens de kalender van de Maya’s vergaat de wereld op 21 december 2012. Zelf heb ik niet zoveel met de Maya’s en dus ook niet met hun wijsheden. Volgens mij vieren we straks gewoon Kerst en Nieuwjaar.

2012 was voor ons uit ander oogpunt een bijzonder jaar. We kunnen bogen op mooie resultaten voor onze cliënten, waarbij ik niet alleen doel op resultaten in geld. Voor ons voelt het zeker zo goed wanneer we iemand succesvol hebben kunnen ondersteunen in zijn worsteling om na een ongeval weer terug te keren in de maatschappij. Het wordt meer dan eens onderschat dat arbeidsongeschikt raken na een ongeval veel meer impact heeft dan alleen het feit dat je niet meer werkt!

Voor sommige mensen betekent dat echt ’t einde. Zeker wanneer je altijd graag en met plezier hebt gewerkt en je vak uitoefende. Een schadevergoeding maakt dat slechts ten dele goed en voorkomt dat er ook nog eens financiële problemen ontstaan. Voor ons telt vooral de beleving van onze cliënt in de wijze waarop we hem bijstaan. Of zoals iemand mij onlangs schreef: “We hebben samen gestreden voor rechtvaardigheid. Ik zal nooit meer de oude worden, maar jij hebt me ook leren zien dat mijn ongeval niet het einde betekende, maar de start van een nieuw, rijker leven samen met mijn gezin.” We betreuren het dat we dit niet iedereen kunnen garanderen, maar we streven er wel naar!

Aan 2012 komt vanzelf een einde, ik wens u feestdagen die ‘het einde’ zijn en vooral veel geluk, voorspoed en een goede gezondheid voor 2013!

Raoul M.J.T. van Dort, 20 december 2012

Deze columns zijn verschenen in Nummer 1, een blad dat tien keer per jaar als aparte bijlage bij dagblad De Limburger wordt meegezonden.


Maak kennis met onze teams

Wij staan achter het slachtoffer.

We doen het niet alleen

Een netwerk van externe relaties is belangrijk.

Sponsoring en ondersteuning

Deze initiatieven dragen we een warm hart toe.

Na Het Noodlot

Uitgegeven ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van
Van Dort Letselschade

Letsel Verhalen

Hét leesbare boek over letsel en schade.
Nog enkele exampleren!

mr. R.M.J.T. van Dort re

Kantoor Maastricht

Spoorweglaan 12
6221 BS  Maastricht

Kantoor Amsterdam

Jan Luijkenstraat 12-III
1071 CM  Amsterdam

Ons Privacystatement

Copyright © 2020 - Van Dort Letselschade BV