De tijd vliegt!

Als ik erop terug kijk, lijkt het geen tien jaren geleden dat ik besloot met mijn eigen kantoor te starten. De tijd vliegt voorbij, zeker als je gedurende je werk voldoening hebt van wat je doet en waardering krijgt voor wat je bereikt, al gaat dat veel verder dan die goed gevulde zak met geld zoals wel vaak wordt gedacht. Natuurlijk gaat het in veel gevallen om de vergoeding van de schade die is veroorzaakt, maar soms echter veel meer om de bevestiging en erkenning dat die ander fout is geweest en een andere keer is het vooral belangrijk erachter te komen wat er is gebeurd.

Ieder mens is anders, elk letsel is anders, ieder slachtoffer beleefd zijn situatie anders. Het boeiende van mijn vak is er achter te komen waar het mensen om te doen is als ze zich tot ons wenden en vervolgens te proberen daar op een passende en deskundige wijze een oplossing voor te vinden.

In het kader van ons jubileum hebben we een aantal cliënten laten interviewen door Henk Langenberg, oud-journalist, om eens vanuit een andere dan de juridische invalshoek te vernemen wat letsel of verlies van een dierbare als mens met je doet. Natuurlijk had ik daar een beeld bij, u wellicht ook, maar als je dan de verhalen leest zoals die door Henk zijn opgetekend, dan blijkt de impact veel groter en gaat het verdriet om datgene wat is weggevallen veel dieper dan de buitenkant toont. Maar hoe groot het ongeluk ook is dat mensen overkomt, het kan soms ook de opstap te zijn naar nieuw geluk. Ook dat leren de verhalen die we hebben gebundeld in een boek dat begin 2014 zal verschijnen.

Voor ons is dat een waardevolle afsluiting van ons jubileumjaar en een mooi begin van 2014!

Ga naar de website van Na het Noodlot.

Raoul M.J.T. van Dort, 30 december 2013

Deze columns zijn verschenen in Nummer 1, een blad dat tien keer per jaar als aparte bijlage bij dagblad De Limburger wordt meegezonden.


Maak kennis met onze teams

Wij staan achter het slachtoffer.

We doen het niet alleen

Een netwerk van externe relaties is belangrijk.

Sponsoring en ondersteuning

Deze initiatieven dragen we een warm hart toe.

Na Het Noodlot

Uitgegeven ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van
Van Dort Letselschade

Letsel Verhalen

Hét leesbare boek over letsel en schade.
Nog enkele exampleren!

mr. R.M.J.T. van Dort re

Kantoor Maastricht

Spoorweglaan 12
6221 BS  Maastricht

Kantoor Amsterdam

Jan Luijkenstraat 12-III
1071 CM  Amsterdam

Ons Privacystatement

Copyright © 2020 - Van Dort Letselschade BV