Billen

Soms vallen ze op door hun strakke vorm, soms door hun omvang, een andere keer doordat ze er juist niet lijken te zitten. Toon Hermans bezong in zijn ’Tango van het blote kontje’ op sublieme wijze waar we als mens en soms als mannen in het bijzonder, door worden gefascineerd of een scherp oog voor hebben: billen!

Ik werd eraan herinnerd hoe zij de beeldvorming kunnen beïnvloeden, toen ik een dezer dagen met Elmas, onze hond, een rondje door Maastricht liep en opeens een dame op een renfiets voorbij schoot. Haar snelle tempo maar nog meer haar strakke billen in combinatie met haar wielrenbroek en haar voorovergebogen houding vielen me op. Toen ze iets verderop even moest wachten voor het verkeer en ik haar voorbij liep, zag ik dat het beeld dat werd opgeroepen bij haar billen, niet correspondeerde met de rest. Niet alles is wat het lijkt!

Het deed me herinneren aan een cliënte die ik had bijgestaan die was aangevallen door de hond van de buren, die haar in haar achterste had gegrepen. Doordat ze in paniek weg probeerde te rennen, werden grote lappen vlees uit haar lichaam en met name haar billen getrokken, met vreselijke pijnen en later littekens tot gevolg. Daarover nadenkend was zij eigenlijk het tegenovergestelde van de dame op de fiets: het was een mooie meid, maar de beschadigingen aan haar billen waren dermate erg dat ze zich nooit in een strakke outfit durfde te vertonen. Haar schoonheid verbloemde –wellicht gelukkig- haar verminkingen. De voor haar gerealiseerde schadevergoeding betrof niet alleen smartengeld maar ook vergoeding van een (verdere) hersteloperatie, waar ze hoge verwachtingen van had. Ze wilde billen zoals die van Beyoncé, misschien iets te vol, maar met zoveel aantrekkingskracht… Of ze dat uiteindelijk ook gedaan heeft weet ik niet, zij was het in ieder geval niet op die fiets!

Raoul M.J.T. van Dort, 6 maart 2015

Deze columns zijn verschenen in Nummer 1, een blad dat tien keer per jaar als aparte bijlage bij dagblad De Limburger wordt meegezonden.


Maak kennis met onze teams

Wij staan achter het slachtoffer.

We doen het niet alleen

Een netwerk van externe relaties is belangrijk.

Sponsoring en ondersteuning

Deze initiatieven dragen we een warm hart toe.

Na Het Noodlot

Uitgegeven ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van
Van Dort Letselschade

Letsel Verhalen

Hét leesbare boek over letsel en schade.
Nog enkele exampleren!

mr. R.M.J.T. van Dort re

Kantoor Maastricht

Spoorweglaan 12
6221 BS  Maastricht

Kantoor Amsterdam

Jan Luijkenstraat 12-III
1071 CM  Amsterdam

Ons Privacystatement

Copyright © 2020 - Van Dort Letselschade BV