Herkenning

Ongetwijfeld herkennen andere schrijvers of columnisten het. Het gevoel van twijfel dat zo af en toe de kop opsteekt na het schrijven van een column of tekst.
Twijfel of de boodschap in je column wel duidelijk genoeg was. Of twijfel over de keuze van het onderwerp dat je wil aansnijden.
Ook ik heb daar af en toe ‘gezonde last’ van. Op zich is daar niets mis mee. Immers, door af en toe eens bewust stil te staan bij dergelijke vragen, blijf je oplettend en creatief.
Toch is het prettig wanneer je op enig moment verneemt dat hetgeen je in je column hebt neergelegd, door de lezer wordt herkend.
Zo kwam ik enige tijd terug bij een nieuwe cliënt die mijn column over de kwaliteit van de rechtshulp (Eén-tweetje; column oktober 2003) had ervaren als een soort ‘eye-opener’.
Voordat hij de overstap maakte naar mijn praktijk miste hij al een hele tijd het persoonlijke contact met zijn toenmalige belangenbehartiger.
Als hij daar wat van zei, werd dat afgedaan als flauwekul.
Dat was voor hem één van de redenen om bij die belangenbehartiger weg te gaan. Een andere keer werd ik op straat door iemand aangeschoten met de vraag hoe het was met mijn zoon. Over zijn valpartij had ik verteld in de column van maart dit jaar. En zo krijg ik van tijd tot tijd de bevestiging dat mijn columns worden gelezen en dat de daarin verweven boodschap goed overkomt. Dat sterkte mij in mijn gedachte mijn kennis en ervaringen in de letselschadepraktijk te bundelen in een boek. Geen juridisch of moeilijk leesbaar boek, maar een boek waarin op begrijpelijke wijze wordt verteld over allerlei aspecten van de letselschade. Een boek dat u als geïnteresseerde lezer kunt raadplegen wanneer u vragen heeft over lestelschade, maar dat vooral nuttige tips geeft voor degene die slachtoffer is geworden van letselschade of zijn naaste familieleden. Dat boek “Het verhaal van letselschade” is net verschenen en is nu verkrijgbaar in de boekhandel. Verderop in dit nummer leest u er meer over.

Raoul M.J.T. van Dort, 1 juli 2004

Deze columns zijn verschenen in Nummer 1, een blad dat tien keer per jaar als aparte bijlage bij dagblad De Limburger wordt meegezonden.


Maak kennis met onze teams

Wij staan achter het slachtoffer.

We doen het niet alleen

Een netwerk van externe relaties is belangrijk.

Sponsoring en ondersteuning

Deze initiatieven dragen we een warm hart toe.

Na Het Noodlot

Uitgegeven ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van
Van Dort Letselschade

Letsel Verhalen

Hét leesbare boek over letsel en schade.
Nog enkele exampleren!

mr. R.M.J.T. van Dort re

Kantoor Maastricht

Spoorweglaan 12
6221 BS  Maastricht

Kantoor Amsterdam

Jan Luijkenstraat 12-III
1071 CM  Amsterdam

Ons Privacystatement

Copyright © 2020 - Van Dort Letselschade BV