En toen?

Weet u dat nog? Toen je als kind spannende verhalen werden verteld door pa of ma of door opa of oma. Fantasieverhalen met soms een wijze les aan het eind. Zij verstonden dan de kunst om net als het spannend werd even te wachten en op te houden met vertellen totdat je bijna vanzelf vroeg: 'en toen?' Daar moest ik aan denken toen ik in contact kwam met een nog jonge vrouw, die als gevolg van een ongeval een hersenbeschadiging had opgelopen. Toen ik haar en haar vriend uitlegde wat mijn taak was als belangenbehartiger en hoe ik een en ander zou gaan aanpakken, vroeg ze op de meest ongelegen momenten: 'en toen?' Het was voor haar een soort stopwoord, veroorzaakt door het hersenletsel. De vooruitzichten voor haar waren somber: ze was behoorlijk invalide en zou nooit meer

Haar vriend raakte ze kwijt, maar niet haar doorzettingsvermogen

 

aan het werk komen. Ze was in belangrijke mate afhankelijk van de hulp van haar vriend en van de thuiszorg. Het vaststellen van haar schade was niet zo'n probleem. De discussie met de aansprakelijke verzekeraar over de vergoeding van de schade verliep zoals verwacht: moeizaam. Het duurde jaren voordat haar schadezaak kon worden afgerond. En toen? Haar vriend raakte ze kwijt, maar niet haar doorzettingsvermogen. Met de gerealiseerde schadevergoeding kon ze noodzakelijke hulp inhuren, zodat ze toch 'zelfstandig' kon blijven functioneren. En toen? Onlangs kreeg ik van haar een geboortekaartje.

Raoul M.J.T. van Dort, 1 november 2004

Deze columns zijn verschenen in Nummer 1, een blad dat tien keer per jaar als aparte bijlage bij dagblad De Limburger wordt meegezonden.


Maak kennis met onze teams

Wij staan achter het slachtoffer.

We doen het niet alleen

Een netwerk van externe relaties is belangrijk.

Sponsoring en ondersteuning

Deze initiatieven dragen we een warm hart toe.

Na Het Noodlot

Uitgegeven ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van
Van Dort Letselschade

Letsel Verhalen

Hét leesbare boek over letsel en schade.
Nog enkele exampleren!

mr. R.M.J.T. van Dort re

Kantoor Maastricht

Spoorweglaan 12
6221 BS  Maastricht

Kantoor Amsterdam

Jan Luijkenstraat 12-III
1071 CM  Amsterdam

Ons Privacystatement

Copyright © 2020 - Van Dort Letselschade BV