Stiekem

Al meerdere keren was ik bij hun thuis geweest. Mijn cliÎnt en zijn vrouw. Hij had ernstig orthopedisch letsel opgelopen na een vrij zware aanrijding op de bromfiets. Aanvankelijk had de verzekeraar wel wat lastig gedaan over de aansprakelijkheid, maar uiteindelijk kwam die toch vast te staan. Om beter inzicht te krijgen in de schade, maakte ik een afspraak ter bezoek bij hun thuis. En wederom bespeurde ik een gevoel van ongemak en onzekerheid bij mijn cliÎnt. Het was alsof hij iets wilde vertellen maar het niet durfde. Hij schoof wat ongemakkelijk op zijn stoel heen en weer toen hij vertelde dat hij naast zijn gewone werk als loodgieter, af en toe ook wel wat bij kluste. Zwart wel te verstaan. Maar dat was op zich niet zo uitzonderlijk, dat kom ik wel

Het was alsof hij iets wilde vertellen maar het niet durfde

 

meer tegen. Ook die gemiste zwarte verdiensten neem ik dan mee in de schadevaststelling. Toen zijn vrouw even weg ging om boodschappen te doen, kwam de aap uit de mouw. Mijn cliÎnt biechte op dat hij bijkluste in een 'herenclub', vlak over de grens. In de regel kreeg hij voor zijn werkzaamheden gewoon betaald. Het kwam echter ook wel eens voor dat, laten we zeggen, in natura werd afgerekend. Daarom had hij zijn vrouw maar niet verteld waar hij zijn klusjes deed. Uiteindelijk heb ik in overleg met cliÎnt die betalingen in natura verder maar buiten beschouwing gelaten. De rest van zijn 'zwarte inkomsten' zijn overigens wel meegenomen.

Raoul M.J.T. van Dort, 1 oktober 2004

Deze columns zijn verschenen in Nummer 1, een blad dat tien keer per jaar als aparte bijlage bij dagblad De Limburger wordt meegezonden.


Maak kennis met onze teams

Wij staan achter het slachtoffer.

We doen het niet alleen

Een netwerk van externe relaties is belangrijk.

Sponsoring en ondersteuning

Deze initiatieven dragen we een warm hart toe.

Na Het Noodlot

Uitgegeven ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van
Van Dort Letselschade

Letsel Verhalen

Hét leesbare boek over letsel en schade.
Nog enkele exampleren!

mr. R.M.J.T. van Dort re

Kantoor Maastricht

Spoorweglaan 12
6221 BS  Maastricht

Kantoor Amsterdam

Jan Luijkenstraat 12-III
1071 CM  Amsterdam

Ons Privacystatement

Copyright © 2020 - Van Dort Letselschade BV