Watersport

Met het stijgen der temperaturen, neemt de behoefte aan verkoeling op het water toe. En daarmee ook de drukte op de rivieren en plassen. Bezitters van boten groot en klein, jetski's, rubberboten, zeiljachten, allemaal genieten ze graag van de soms beperkte ruimte op het water. Helaas heeft niet iedere schipper evenveel ervaring op het water. Het gevoel van vrijheid op het water, slaat wel eens om in een gevoel van onoverwinnelijkheid. Anderen zijn daar dan de dupe van. Zo heb ik ooit een zaak behandeld voor een jonge vrouw die ernstig beenletsel opliep toen ze achter een skiboot in het water lag en werd overvaren door een jetskiÎr. Zij wachtte op het signaal om te kunnen vertrekken, toen de jetskiÎr over haar benen voer.

en werd overvaren door een jetskiÎr

 

Hij verklaarde haar niet te hebben gezien. Dat klopte, want naderhand verklaarden getuigen dat hij ongeveer achterstevoren op zijn jetski zat toen hij haar raakte. Het letsel van mijn cliÎnte was zodanig dat ze o.a. nooit meer kon skiÎn. En hoewel dat uiteindelijk is gelukt, was het een hele toer om de schade te verhalen, omdat de jetski niet verzekerd bleek te zijn. Dus, gaat u het water op blijf dan voorzichtig en alert. En vooral in het buitenland: informeer u goed of de vaartuigen waarmee u het water op gaat, voldoende verzekerd zijn. Immers ook op het water zit een ongeluk soms in een klein 'vaarhoekje'.

Raoul M.J.T. van Dort, 12 juli 2005

Deze columns zijn verschenen in Nummer 1, een blad dat tien keer per jaar als aparte bijlage bij dagblad De Limburger wordt meegezonden.


Maak kennis met onze teams

Wij staan achter het slachtoffer.

We doen het niet alleen

Een netwerk van externe relaties is belangrijk.

Sponsoring en ondersteuning

Deze initiatieven dragen we een warm hart toe.

Na Het Noodlot

Uitgegeven ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van
Van Dort Letselschade

Letsel Verhalen

Hét leesbare boek over letsel en schade.
Nog enkele exampleren!

mr. R.M.J.T. van Dort re

Kantoor Maastricht

Spoorweglaan 12
6221 BS  Maastricht

Kantoor Amsterdam

Jan Luijkenstraat 12-III
1071 CM  Amsterdam

Ons Privacystatement

Copyright © 2020 - Van Dort Letselschade BV