Loesje

Toen ze net elf was werd Loesje zwaar aangereden toen ze vanuit de oprit de straat op rende. De automobilist kon haar niet meer ontwijken. Voor Loesje en haar ouders breken zware tijden aan. Na de ziekenhuisopname volgt een langdurige revalidatie waarbij geprobeerd wordt Loesje ondanks haar hersenletsel weer een zinvol bestaan te geven. De na de citotoets geadviseerde vwo-opleiding zit er niet meer in. Loesje zal zelfs nooit meer aan werken toekomen. De verzekeraar die de schade moet vergoeden, stelt dat Loesje hoogstens een bedrag moet ontvangen, waarmee ze op een ëprettige manierí kan leven, zonder tekorten. Een soort fonds waaruit de kosten en uitgaven voor Loesje kunnen worden voldaan. Dat is evenwel niet de gebruikelijke manier van schade

Een soort fonds waaruit de kosten en uitgaven voor Loesje kunnen worden voldaan.

 

vergoeden. Loesje heeft immers net als andere slachtoffers recht op volledige vergoeding van haar schade. Daarbij hoort bijvoorbeeld ook de inkomensschade, al is die vanwege de jonge leeftijd van Loesje erg omvangrijk. Dat zal dus leiden tot een forse schadevergoeding. En dat maakt dat de verzekeraar zoekt naar ëgoedkopereí oplossingen zoals het fonds voor Loesje. De verschillen in de te vergoeden schade zijn enorm. In de zaak van Loesje scheelt het enkele tonnen! De rechtspraak hierover is beperkt en bovendien verdeeld. De zaak van Loesje is nu ook onder de rechter. Ik ben benieuwd wat de rechter zal doen. Ik laat u dat nog weten!

Raoul M.J.T. van Dort, 13 oktober 2005

Deze columns zijn verschenen in Nummer 1, een blad dat tien keer per jaar als aparte bijlage bij dagblad De Limburger wordt meegezonden.


Maak kennis met onze teams

Wij staan achter het slachtoffer.

We doen het niet alleen

Een netwerk van externe relaties is belangrijk.

Sponsoring en ondersteuning

Deze initiatieven dragen we een warm hart toe.

Na Het Noodlot

Uitgegeven ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van
Van Dort Letselschade

Letsel Verhalen

Hét leesbare boek over letsel en schade.
Nog enkele exampleren!

mr. R.M.J.T. van Dort re

Kantoor Maastricht

Spoorweglaan 12
6221 BS  Maastricht

Kantoor Amsterdam

Jan Luijkenstraat 12-III
1071 CM  Amsterdam

Ons Privacystatement

Copyright © 2020 - Van Dort Letselschade BV