Ben ff blokje om...

Dat stond op haar sms-bericht toen ze ís avonds haar man liet weten waar ze was. Omdat ze na anderhalf uur nog niet terug was, begon hij zich toch enige zorgen te maken. Kort daarna kreeg hij een telefoontje van de politie. Zijn vrouw was na een aanrijding naar het ziekenhuis gebracht, het leek mee te vallen qua letsel. Toen hij evenwel in het ziekenhuis aankwam, bleek dat zijn vrouw op de o.k. lag, met diverse armbreuken die operatief moesten worden gezet. Het viel tegen in plaats van mee. Toen zijn vrouw ontwaakte uit narcose, vertelde ze dat ze was aangereden door een motor bij het oversteken van de weg. Ze had hem niet zien aankomen, het leek of hij er opeens was. Naderhand bleek de motor zÛ snel te hebben gereden dat ze hem onmogelijk had kunnen zien aankomen.

Hij stelde dat zij zomaar was overgestoken

 

In dat opzicht viel het letsel dan inderdaad nog mee. De motorrijder had zelf ook behoorlijke schade opgelopen en wilde dat op de vrouw verhalen. Hij stelde dat zij zomaar was overgestoken en dat hij haar niet meer kon ontwijken. Uit technisch onderzoek bleek evenwel dat zijn snelheid op minimaal het dubbele lag van hetgeen ter plaatse was toegestaan namelijk 50. Vandaar de verkeerde inschatting van de vrouw. De claim van de motorrijder werd afgewezen. Ergo, diens verzekeraar moest (alsnog) de volledige schade van de vrouw vergoeden. Ze is echter nooit meer ff een blokje om gegaan.

Raoul M.J.T. van Dort, 12 juni 2006

Deze columns zijn verschenen in Nummer 1, een blad dat tien keer per jaar als aparte bijlage bij dagblad De Limburger wordt meegezonden.


Maak kennis met onze teams

Wij staan achter het slachtoffer.

We doen het niet alleen

Een netwerk van externe relaties is belangrijk.

Sponsoring en ondersteuning

Deze initiatieven dragen we een warm hart toe.

Na Het Noodlot

Uitgegeven ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van
Van Dort Letselschade

Letsel Verhalen

Hét leesbare boek over letsel en schade.
Nog enkele exampleren!

mr. R.M.J.T. van Dort re

Kantoor Maastricht

Spoorweglaan 12
6221 BS  Maastricht

Kantoor Amsterdam

Jan Luijkenstraat 12-III
1071 CM  Amsterdam

Ons Privacystatement

Copyright © 2020 - Van Dort Letselschade BV