't Waas 'ne goeje jong...

Elke keer als ik er kwam en vroeg hoe ít ging met Pieter, reageerde diens vader consequent met: ìít waas ëne goeje jong..î Pieter was als vakantiehulp bij een slagerij in een ander dorp gaan werken. Hij deed vanalles, niets was hem teveel. Toen hij mocht helpen de specialiteit van het huis te maken , kwam hij met zijn hand in de vlijmscherpe messen van een soort hakmachine. Zijn hand werd zwaar verminkt en ondanks langdurige revalidatie kon hij er uiteindelijk nauwelijks nog iets mee. Zijn droom om zelf ëtopslagerí te worden, zoals hij dat noemde, viel in duigen. Ook en niet in de laatste plaats in de beleving van ëpaí die meerdere malen zelf als slager kampioen was geworden met regionale producten. Hij zag zijn zoon als potentiÎle opvolger die de familienaam in ere zou houden. Dat bleek dus niet meer te

Hij zag zijn zoon als potentiÎle opvolger

 

lukken. Pieter ging toen een hele andere richting uit. Hij volgde, op kosten van de aansprakelijke partij, een economische studie en werd adviseur van een grote instelling in het westen.Met de aansprakelijke verzekeraar ontstond discussie over de vraag of er dan nog wel schade was. Hij verdiende in deze functie immers meer dan hij als slager ooit had kunnen verdienen, zo werd gesteld . Uiteindelijk kon er nog wel degelijk een schadevergoeding worden gerealiseerd. Tot genoegen van Pieter die zijn beperkingen Èn ënieuwe levení bovendien al lang had geaccepteerd. Voor ëpaí was dat veel lastiger te verwerken, al bleef Pieter natuurlijk ëíne goeje jongí !

Raoul M.J.T. van Dort, 14 september 2006

Deze columns zijn verschenen in Nummer 1, een blad dat tien keer per jaar als aparte bijlage bij dagblad De Limburger wordt meegezonden.


Maak kennis met onze teams

Wij staan achter het slachtoffer.

We doen het niet alleen

Een netwerk van externe relaties is belangrijk.

Sponsoring en ondersteuning

Deze initiatieven dragen we een warm hart toe.

Na Het Noodlot

Uitgegeven ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van
Van Dort Letselschade

Letsel Verhalen

Hét leesbare boek over letsel en schade.
Nog enkele exampleren!

mr. R.M.J.T. van Dort re

Kantoor Maastricht

Spoorweglaan 12
6221 BS  Maastricht

Kantoor Amsterdam

Jan Luijkenstraat 12-III
1071 CM  Amsterdam

Ons Privacystatement

Copyright © 2020 - Van Dort Letselschade BV