Muziek in de auto

Net toen ze het cassettebandje wilde wisselen, werd ze vol van achter aangereden door een, zoals ze zelf zei, dikke Mercedes. De klap was zÛ hard, dat ze niet alleen ernstig letsel opliep, maar door de brandweer uit de auto moest worden gezaagd. De bestuurder van de Mercedes stelde zich allerminst sympathiek op. In plaats van begaan te zijn met het slachtoffer en hetgeen was gebeurd, wond hij zich behoorlijk op over de schade aan zÌjn auto. Bovendien wees hij iedere schuld voor de aanrijding van de hand.


De vrouw voor hem, had gewoon niet zomaar op de rem moeten gaan staan, dan was de aanrijding niet gebeurd ! Het politieonderzoek wees evenwel uit dat de vrouw helemaal niet geremd had vlak voor de botsing. Wel verklaarde

Net toen ze het cassettebandje wilde wisselen, werd ze vol van achter aangereden

 

ze langzaam te hebben gereden. Ze reed immers in een woonerf waar veel kinderen speelden.  Een getuige verklaarde later, dat de Mercedes niet alleen veel te hard kwam aanrijden, maar dat hij had gezien dat de chauffeur met iets anders bezig was. Uiteindelijk en wellicht door een verlaat schuldgevoel,  erkende de chauffeur dat hij vlak voor de aanrijding een cd had willen wisselen, maar dat die uit zijn handen gleed. Al (hard) rijdende wilde hij die oppakken, waardoor hij de langzaam rijdende auto te laat opmerkte. Eind goed, al goed? Niet voor de vrouw, die kampt nog steeds met een schouderverlamming!

Raoul M.J.T. van Dort, 19 oktober 2006

Deze columns zijn verschenen in Nummer 1, een blad dat tien keer per jaar als aparte bijlage bij dagblad De Limburger wordt meegezonden.


Maak kennis met onze teams

Wij staan achter het slachtoffer.

We doen het niet alleen

Een netwerk van externe relaties is belangrijk.

Sponsoring en ondersteuning

Deze initiatieven dragen we een warm hart toe.

Na Het Noodlot

Uitgegeven ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van
Van Dort Letselschade

Letsel Verhalen

Hét leesbare boek over letsel en schade.
Nog enkele exampleren!

mr. R.M.J.T. van Dort re

Kantoor Maastricht

Spoorweglaan 12
6221 BS  Maastricht

Kantoor Amsterdam

Jan Luijkenstraat 12-III
1071 CM  Amsterdam

Ons Privacystatement

Copyright © 2020 - Van Dort Letselschade BV