Paaldansen !

Ter gelegenheid van hun 40-ste verjaardag werd een groot tuinfeest georganiseerd, voor familie en vrienden. In de uitnodiging werd al opgeroepen mee te doen aan de wedstrijd paaldansen. In de opgezette tent werd een speciale daarvoor gehuurde paal geplaatst , klaar om ëbesprongení te worden door de enthousiaste dames. Er was grote hilariteit gedurende de wedstrijd, vooral om de niet altijd lenige en minder in het paaldansen bedreven dames. Op enig moment laat de bevestiging los waarmee de paal was verankerd. De dame die haar ëshowí weggaf kwam ten val en kreeg de vrij zware paal boven op zich. Zij hield er, behalve wat kneuzingen geen bljvend letsel aan over. Dat was anders voor de toeschouwer die top van de paal op zijn hoofd kreeg toen die losschoot. Hij liep hersenletsel op. De aansprakelijkheidsvraag

Uiteindelijk bleek het meegeleverde bevestigingsmateriaal ondeugdelijk.

 

lag niet eenvoudig. De jarigen hadden de paal bevestigd volgens de meegekregen instructies. Viel hun iets te verwijten? Of waren de deelnemers aan ëde wedstrijdí te roekeloos geweest, en was de constructie daar niet op berekend. Had de leverancier van de paal hun daar wellicht (vooraf) op moeten wijzen? Uiteindelijk bleek het meegeleverde bevestigingsmateriaal ondeugdelijk. De meegeleverde bouten waren veel te licht om hoe dan ook een veilige bevestiging te bieden. De verzekeraar van de leverancier moest de schade uiteindelijk vergoeden. Het was in meerdere opzichten een onvergetelijk verjaardagsfeest!

Raoul M.J.T. van Dort, 21 december 2006

Deze columns zijn verschenen in Nummer 1, een blad dat tien keer per jaar als aparte bijlage bij dagblad De Limburger wordt meegezonden.


Maak kennis met onze teams

Wij staan achter het slachtoffer.

We doen het niet alleen

Een netwerk van externe relaties is belangrijk.

Sponsoring en ondersteuning

Deze initiatieven dragen we een warm hart toe.

Na Het Noodlot

Uitgegeven ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van
Van Dort Letselschade

Letsel Verhalen

Hét leesbare boek over letsel en schade.
Nog enkele exampleren!

mr. R.M.J.T. van Dort re

Kantoor Maastricht

Spoorweglaan 12
6221 BS  Maastricht

Kantoor Amsterdam

Jan Luijkenstraat 12-III
1071 CM  Amsterdam

Ons Privacystatement

Copyright © 2020 - Van Dort Letselschade BV