Mattie

Op moment dat ie werd aangereden door een vrachtauto was Mattie net 14 jaar. Hij woonde met zijn ouders in een zogenaamd achterstandswijkje nabij in Eindhoven en zat in 3 Havo. Zijn vader was bouwvakker, zijn moeder poetste ‘zwart’ bij enkele gezinnen. De verzekeraar van de vrachtauto stelde zich in het begin op het standpunt dat Mattie bij het oversteken van de weg zelf niet goed had uitgekeken. Ze ‘vergaten’ dat de vrachtauto veel te hard reed en zonder te remmen de fietseroversteekplaats naderde. Mattie had een en ander verkeerd ingeschat. De rechter oordeelde dat hem dat niet kon worden aangerekend en dat de verzekeraar 100% aansprakelijk was. In de discussie over de schade stelde de verzekeraar zich op zoals we dat onderhand gewend zijn: Mattie kwam uit een achterstandswijk en bovendien uit een arbeidersgezin, dus waarom zou hij het ooit veel verder hebben geschopt? Mattie had echter niet allleen

ook zijn leraren waren zeer positief over hem

 

goede schoolcijfers, ook zijn leraren waren zeer positief over hem. Het was een veelbelovende jongeman die zeer sociaal was ingesteld en bovendien pienter. Sterkste punt was echter dat Mattie na zijn ongeval nog liet zien –met vertraging- in staat te zijn de Havo af te ronden, ondanks zijn letsel. Wanneer hij dat ondanks zijn beperkingen kon, dan had hij dat zeker gekund en zelfs méér, wanneer hem het ongeval niet was overkomen. De verzekeraar ging daar uiteindelijk echter niet in mee en opnieuw diende de rechter er aan te pas te komen. Die procedure loopt nog. En Mattie? Die werkt inmiddels 3 dagen in de week als maatschappelijk werker in een revalidatiekliniek speciaal voor kinderen.

Raoul M.J.T. van Dort, 30 oktober 2007

Deze columns zijn verschenen in Nummer 1, een blad dat tien keer per jaar als aparte bijlage bij dagblad De Limburger wordt meegezonden.


Maak kennis met onze teams

Wij staan achter het slachtoffer.

We doen het niet alleen

Een netwerk van externe relaties is belangrijk.

Sponsoring en ondersteuning

Deze initiatieven dragen we een warm hart toe.

Na Het Noodlot

Uitgegeven ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van
Van Dort Letselschade

Letsel Verhalen

Hét leesbare boek over letsel en schade.
Nog enkele exampleren!

mr. R.M.J.T. van Dort re

Kantoor Maastricht

Spoorweglaan 12
6221 BS  Maastricht

Kantoor Amsterdam

Jan Luijkenstraat 12-III
1071 CM  Amsterdam

Ons Privacystatement

Copyright © 2020 - Van Dort Letselschade BV