'Second hand'

Toen zij zich in 2004 bij ons meldde met de vraag of wij haar zaak wilden doen, was haar dossier al bijna 5 jaren oud. Haar rechtsbijstandverzekering had een paar schamele voorschotten geregeld, maar voor de rest was er weinig gebeurd. Als gevolg van een ongeval had ze licht hersenletsel opgelopen, waardoor haar geheugen was verminderd, ze sneller vermoeid was en minder ‘scherp’ kon nadenken. Ze was de grip op haar leven kwijt, zoals ze dat zelf formuleerde. Ten tijde van het ongeval had ze een winkel in 2e hands spullen, doch na het ongeval had ze die uiteindelijk moeten sluiten. De rechtsbijstandverzekering had laten weten nog weinig in de zaak te zien; de betaalde voorschotten waren het maximaal haalbare. Bij beoordeling van haar dossier bleek dat er weinig was gedaan om de schade wél op overtuigende wijze in kaart te brengen. Zowel medisch,

De rechtsbijstandverzekering had laten weten nog weinig in de zaak te zien

 

arbeidsdeskundig als boekhoudkundig werd het dossier alsnog ‘aangevuld’ en werd de schade in kaart gebracht. Volgens onze inzichten ging het uiteindelijk om een schade van ruim € 100.000, hetgeen werd besproken met de verzekeraar. Alhoewel die zeker niet stond te trappelen om te betalen, kon wel een adequate regeling worden bereikt. In haar afrondende brief verwoorde cliënte het als volgt: “ Mijn dossier was voor u een ‘second hand’ zaak. Net als ik voorheen deed, heeft u laten zien dat iets wat door de een al is afgeschreven, met de juiste behandeling voor de ander nog toegevoegde waarde kan hebben, mits die daar ‘oog’ en interesse voor heeft. En dat heeft u bewezen! Hartelijk dank daarvoor.”

Raoul M.J.T. van Dort, 27 december 2007

Deze columns zijn verschenen in Nummer 1, een blad dat tien keer per jaar als aparte bijlage bij dagblad De Limburger wordt meegezonden.


Maak kennis met onze teams

Wij staan achter het slachtoffer.

We doen het niet alleen

Een netwerk van externe relaties is belangrijk.

Sponsoring en ondersteuning

Deze initiatieven dragen we een warm hart toe.

Na Het Noodlot

Uitgegeven ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van
Van Dort Letselschade

Letsel Verhalen

Hét leesbare boek over letsel en schade.
Nog enkele exampleren!

mr. R.M.J.T. van Dort re

Kantoor Maastricht

Spoorweglaan 12
6221 BS  Maastricht

Kantoor Amsterdam

Jan Luijkenstraat 12-III
1071 CM  Amsterdam

Ons Privacystatement

Copyright © 2020 - Van Dort Letselschade BV