Eenzijdig ongeval, toch schadevergoeding!

Een tijd terug kwam ik min of meer bij toeval te spreken met een man in het revalidatiecentrum. Hij ging op bezoek bij zijn dochtertje. Belangstellend informeerde ik wat er met zijn dochter was. Hij vertelde dat ze een half jaar geleden een ongeval had gehad met ernstig letsel als gevolg. Hij ging er zichtbaar onder gebukt. Waarom, dat werd duidelijk toen hij vertelde dat ze bij hem achterop brommer zat op moment dat hij hard onderuit ging een in flauwe bocht. Het had gevroren en hij was daar niet op bedacht. Zelf had hij er weinig aan over gehouden, maar zijn dochter was doorgeschoven en tegen een paaltje tot stilstand gekomen. Een gedeeltelijke dwarslaesie was het blijvende gevolg. Hij maakte zich zorgen over haar toekomst en ook de extra kosten die er op hun af gingen komen als ze weer naar huis kon komen. Er moesten

de schade van zijn dochter verhaald kon worden op de verzekering van zijn brommer

 

immers allerlei aanpassingen komen, die slechts gedeeltelijk zouden worden vergoed via de gemeente. Haar blijvende handicap zou levenslang tot extra kosten leiden in verband met hulp en verzorging en zou ze ooit (gewoon) werk kunnen vinden? Ik wees de man erop dat, ondanks dat hij eigenlijk niets aan het ongeval kon doen en er geen ‘tegenpartij’ was, de schade van zijn dochter verhaald kon worden op de verzekering van zijn brommer. Op zijn verzoek heb ik een en ander in gang gezet en werd korte tijd nadien door de verzekeraar bevestigd dat zij de schade zouden gaan vergoeden. Een hele geruststelling voor dit geïnvalideerde gezin!

Raoul M.J.T. van Dort, 18 maart 2008

Deze columns zijn verschenen in Nummer 1, een blad dat tien keer per jaar als aparte bijlage bij dagblad De Limburger wordt meegezonden.


Maak kennis met onze teams

Wij staan achter het slachtoffer.

We doen het niet alleen

Een netwerk van externe relaties is belangrijk.

Sponsoring en ondersteuning

Deze initiatieven dragen we een warm hart toe.

Na Het Noodlot

Uitgegeven ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van
Van Dort Letselschade

Letsel Verhalen

Hét leesbare boek over letsel en schade.
Nog enkele exampleren!

mr. R.M.J.T. van Dort re

Kantoor Maastricht

Spoorweglaan 12
6221 BS  Maastricht

Kantoor Amsterdam

Jan Luijkenstraat 12-III
1071 CM  Amsterdam

Ons Privacystatement

Copyright © 2020 - Van Dort Letselschade BV