Verhuizing !

Omdat we zelf binnenkort gaan verhuizen (zie onze site en de advertentie verderop) moest ik denken aan een dossier dit ik enige tijd terug heb begeleid. Bij het verhuizen van spullen van mijn cliënt naar een nieuwe woning, biedt de buurman spontaan zijn hulp aan. Alles verloopt naar wens totdat op enig moment de auto van mijn cliënt met aanhangwagen moet worden verplaatst. De buurman stapt achter het stuur en wil goedbedoeld de auto naar voren rijden, waar mijn cliënt achter stond met enkele spullen in zijn handen. Om onduidelijke redenen rijdt de buurman de auto niet vooruit, doch schiet hij in zijn achteruit en plet mijn cliënt tussen de aanhanger en de garagepoort. Het was een geluk dat het een ijzeren poort betrof en geen muur, zodat mijn cliënt er nog enigszins ‘goed’ vanaf kwam. Toch was ernstig knie- en onderbeenletsel aan beide benen het gevolg.

Alles verloopt naar wens totdat op enig moment de auto van mijn cliënt met aanhangwagen moet worden verplaatst.

 

Cliënt realiseerde zich pas veel later, toen de ernstige beperkingen duidelijk werden, dat hij schade leed. Hij stelde zelf de buurman aansprakelijk, doch diens verzekeraar verwees hem naar de (eigen) verzekering van de auto. Cliënt was hierdoor verrast en verzocht ons om bijstand. Het was juist dat de verzekeraar van de eigen auto de schade van hem moest vergoeden, hoe gek dat wellicht ook overkwam. Het dossier heeft daarna nog jaren gelopen als gevolg van het ernstige letsel enerzijds en een lastige opstelling van de verzekeraar anderzijds. Kort nadat cliënt opnieuw was verhuisd, toen naar een aangepaste woning, kon het dossier op bevredigende wijze worden afgerond. Hopelijk verloopt onze verhuizing voorspoediger!

Raoul M.J.T. van Dort, 29 april 2008

Deze columns zijn verschenen in Nummer 1, een blad dat tien keer per jaar als aparte bijlage bij dagblad De Limburger wordt meegezonden.


Maak kennis met onze teams

Wij staan achter het slachtoffer.

We doen het niet alleen

Een extern netwerk is belangrijk.

Sponsoring en support

We ondersteunen de volgende initiatieven.

Na Het Noodlot

Uitgegeven ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van
Van Dort Letselschade

Letsel Verhalen

Hét leesbare boek over letsel en schade.
Nog enkele exampleren!

mr. R.M.J.T. van Dort re

Kantoor Maastricht

Spoorweglaan 12
6221 BS  Maastricht

Kantoor Amsterdam

Jan Luijkenstraat 12-III
1071 CM  Amsterdam

Ons Privacystatement

Copyright © 2021 - Van Dort Letselschade BV