Wat ben je liever?

Laatst hoorde ik kinderen een spelletje spelen met de steeds terugkerende vraag: wat ben je liever? Advocaat of dokter; timmerman of loodgieter; sportman of verzorger.. Maar ook: ben je liever verlamd of verbrand;blind of doof; heb je liever buikpijn of kiespijn? De fantasie van de kinderen kende –zoals dat hoort bij kinderen- geen grenzen en bij ieder antwoord hadden ze wel een verklaring voor zichzelf. Ik moest toen denken aan een zaak die ik lange tijd terug heb afgerond. Een meisje was aangereden tijdens spelen op straat. Het was geen harde botsing maar ze viel ongelukkig met haar oog op de rand van het stuurtje van haar autoped en raakte daardoor blind aan dat oog. Tot overmaat van ramp bleek ze ook nog lijden aan een zeldzame aandoening van haar andere oog, waardoor ze op den duur nagenoeg blind

ze viel ongelukkig met haar oog op de rand van het stuurtje van haar autoped en raakte daardoor blind aan dat oog.

 

zou kunnen worden. In de discussie die met de verzekeraar ontstond over de te vergoeden schade, wierp die de nogal onsympathieke vraag op of het kind zonder ongeval niet ook blind zou zijn geraakt door die zeldzame oogaandoening. Met andere woorden, dan zou de schade wel meevallen!! Met een oogheelkundige expertise kwam vast te staan dat de aandoening zeer waarschijnlijk niet het andere (door het ongeval beschadigde) oog zou hebben getroffen. Uiteindelijk kon de schade van het kind dan ook op een afdoende wijze worden vergoed. Ik vroeg me af wat zij zou hebben geantwoord wanneer zij aan het spelletje zou hebben meegedaan. Ik denk dat ik het weet. Wat ben je liever? GEZOND!

Raoul M.J.T. van Dort, 22 september 2008

Deze columns zijn verschenen in Nummer 1, een blad dat tien keer per jaar als aparte bijlage bij dagblad De Limburger wordt meegezonden.


Maak kennis met onze teams

Wij staan achter het slachtoffer.

We doen het niet alleen

Een netwerk van externe relaties is belangrijk.

Sponsoring en ondersteuning

Deze initiatieven dragen we een warm hart toe.

Na Het Noodlot

Uitgegeven ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van
Van Dort Letselschade

Letsel Verhalen

Hét leesbare boek over letsel en schade.
Nog enkele exampleren!

mr. R.M.J.T. van Dort re

Kantoor Maastricht

Spoorweglaan 12
6221 BS  Maastricht

Kantoor Amsterdam

Jan Luijkenstraat 12-III
1071 CM  Amsterdam

Ons Privacystatement

Copyright © 2020 - Van Dort Letselschade BV