Hoezo a-sociaal?

Het gebeurde zo ongeveer vlak voor mijn ogen. Bij het instappen in mijn auto, werd ik bijna omver gereden door een scooter, die met hoge snelheid kwam aangereden. Het was bepaald geen 25 km per uur waar de dame in kwestie mee kwam aangescheurd. Toen ze passeerde zag ik tot mijn verbazing een klein jongetje achterop zitten, die niet alleen heftig op en neer werd geschud in het veel te grote zitje, maar bovendien geen helm of andere bescherming droeg. Normaliter is dat voor een scooter ook niet verplicht, maar gezien de snelheid waarmee werd gereden zou dat alleszins verstandig zijn geweest.Nadat ze mij was voorbij gescheurd, moest ze vol in de remmen voor een oudere heer die was begonnen over te steken en die de snelheid van de scooter duidelijk verkeerd had ingeschat. Al vloekend en scheldend kwam ze -gelukkig op tijd- tot stilstand.

Duidelijk geschrokken begon het manneke hard te huilen

 

Het jongetje achterop werd door het forse remmen echter bijna uit zijn zitje gelanceerd. Duidelijk geschrokken begon het manneke hard te huilen. ‘Zie je nu wat je allemaal hebt veroorzaakt’ schreeuwde de vrouw tegen de oude heer. Die liep, eveneens geschrokken, stil verder. De vrouw heeft zich geen moment gerealiseerd dat zij het wellicht volledig aan zichzelf te wijten zou hebben gehad, wanneer ze de oude heer had aangereden of wanneer het jongetje uit het zitje zou zijn gevlogen met alle gevolgen van dien. Dat was haar zorg duidelijk niet, zij scheurde onverstoord verder, de oude man met een bekend gebaar nawijzend. Hopelijk voor het kind zijn ze goed thuis gekomen.

Raoul M.J.T. van Dort, 6 juli 2008

Deze columns zijn verschenen in Nummer 1, een blad dat tien keer per jaar als aparte bijlage bij dagblad De Limburger wordt meegezonden.


Maak kennis met onze teams

Wij staan achter het slachtoffer.

We doen het niet alleen

Een netwerk van externe relaties is belangrijk.

Sponsoring en ondersteuning

Deze initiatieven dragen we een warm hart toe.

Na Het Noodlot

Uitgegeven ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van
Van Dort Letselschade

Letsel Verhalen

Hét leesbare boek over letsel en schade.
Nog enkele exampleren!

mr. R.M.J.T. van Dort re

Kantoor Maastricht

Spoorweglaan 12
6221 BS  Maastricht

Kantoor Amsterdam

Jan Luijkenstraat 12-III
1071 CM  Amsterdam

Ons Privacystatement

Copyright © 2020 - Van Dort Letselschade BV