Langs de lijn

Kijkend naar een wedstrijd van kinderen erger ik me meer dan eens aan het geschreeuw van ouders die het nodig vinden hun kinderen op te jutten. Aansporen en enthousiasme is natuurlijk prima, maar kinderen toeroepen dat ze best eens wat ‘harder’ mogen spelen en applaudisseren wanneer de een de ander hard onderuit haalt, gaat mij te ver.Enige tijd terug werd ik door een vader gebeld wiens zoontje zeer ernstig enkelletsel had opgelopen als gevolg van te hard spel tijdens een voetbalwedstrijd.  De ‘dader’  was meteen van het veld gestuurd met een rode kaart. Het veroorzaakte letsel bleek dermate ernstig, dat onzeker was of zijn zoontje ooit nog kon voetballen. De vader verzocht mij te proberen de schade te verhalen op de ouders van de veroorzaker. Na nadere informatie te hebben verzameld omtrent

Het voorval hoorde toch gewoon bij het spel?!

 

het hele voorval, heb ik de ouders aansprakelijk gesteld.  Alhoewel niet meteen, werd de aansprakelijkheid door de WA verzekeraar van de ouders uiteindelijk erkend. Wat mij echter heeft verbaasd was de reactie van de vader toen hij de aansprakelijkstelling ontving. Hij vond dat te gek voor woorden.  Het voorval hoorde toch gewoon bij het spel?! Als je daar niet tegen kon, dan moest je vooral niet gaan voetballen. Die reactie verklaarde wel waarom zijn zoontje had gespeeld zoals hij had gedaan. Hij wist helaas niet beter, de appel was niet ver van de boom gevallen! Het slachtoffer staat sedertdien langs de lijn terwijl ‘de dader’ weer ‘lekker voetbalt’ !  

Raoul M.J.T. van Dort, 22 juni 2008

Deze columns zijn verschenen in Nummer 1, een blad dat tien keer per jaar als aparte bijlage bij dagblad De Limburger wordt meegezonden.


Maak kennis met onze teams

Wij staan achter het slachtoffer.

We doen het niet alleen

Een netwerk van externe relaties is belangrijk.

Sponsoring en ondersteuning

Deze initiatieven dragen we een warm hart toe.

Na Het Noodlot

Uitgegeven ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van
Van Dort Letselschade

Letsel Verhalen

Hét leesbare boek over letsel en schade.
Nog enkele exampleren!

mr. R.M.J.T. van Dort re

Kantoor Maastricht

Spoorweglaan 12
6221 BS  Maastricht

Kantoor Amsterdam

Jan Luijkenstraat 12-III
1071 CM  Amsterdam

Ons Privacystatement

Copyright © 2020 - Van Dort Letselschade BV