Malaise

We kunnen er niet omheen: de financiële krisis waar we middenin zitten. Het is nog onduidelijk of we 'de bodem' van de teruggang hebben bereikt of dat het einde nog niet in zicht is. Wereldwijd zullen we nog jarenlang de gevolgen merken. Ook in de letselschadepraktijk zal de krisis zijn weerslag hebben. Voor slachtoffers van letselschade zal het tot gevolg hebben dat het lastiger wordt een ontvangen schadevergoeding op een veilige manier weg te zetten en daar enig rendement op te maken. Dat rendement draagt bij aan de vergoeding van de schade, dus als dat gedurende een langere periode niet of minder wordt gehaald, dan kom je uiteindelijk tekort. Maar dat is misschien nog te overzien. Voor de slachtoffers die hun schadevergoeding nog ter beschikking hebben en nog de mogelijkheid hebben keuzes te maken, zal het wikken en wegen worden op welke wijze en hoeveel

een (belangrijk) deel van hun schadevergoeding hebben zien verdampen met de economische malaise.

 

rendement kan worden behaald, maar ook waar het geld op een veilige manier kan worden weggezet. Mensen die hun geld al hadden weggezet en dat in alle vertrouwen deden bij bijvoorbeeld Fortis of een buitenlandse bank, zullen wellicht een (belangrijk) deel van hun schadevergoeding hebben zien verdampen met de economische malaise. Zij lopen niet alleen hun rendement mis, maar zijn misschien zelfs een deel van de voor hun noodzakelijke schadevergoeding kwijtgeraakt. Voor die mensen kan herstel van de financiĕle crisis zich niet snel genoeg aandienen, al zal het helaas niet meer voor iedereen op tijd komen. Laten we maar hopen dat deze krisis snel achter ons ligt.

Raoul M.J.T. van Dort, 15 december 2008

Deze columns zijn verschenen in Nummer 1, een blad dat tien keer per jaar als aparte bijlage bij dagblad De Limburger wordt meegezonden.


Maak kennis met onze teams

Wij staan achter het slachtoffer.

We doen het niet alleen

Een netwerk van externe relaties is belangrijk.

Sponsoring en ondersteuning

Deze initiatieven dragen we een warm hart toe.

Na Het Noodlot

Uitgegeven ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van
Van Dort Letselschade

Letsel Verhalen

Hét leesbare boek over letsel en schade.
Nog enkele exampleren!

mr. R.M.J.T. van Dort re

Kantoor Maastricht

Spoorweglaan 12
6221 BS  Maastricht

Kantoor Amsterdam

Jan Luijkenstraat 12-III
1071 CM  Amsterdam

Ons Privacystatement

Copyright © 2020 - Van Dort Letselschade BV