Lekker weer aan de slag!

De vakanties zitten er op, de scholen zijn weer begonnen, kortom: we moeten weer ‘aon de geng’. Velen gaan met een gevoel van weemoed aan de slag, anderen gaan met een opgeladen accu vol goede moed en plezier aan de ‘t werk. Gelukkig mag ik mij tot de laatste categorie rekenen. Vakantie is prettig en zeker op zijn tijd nodig, maar werken geeft mij ook energie en voldoening. U herkent het wellicht. In ieder geval herkennen een deel van mijn cliënten ongetwijfeld wat het betekent als je niet meer werkt of kunt werken, bijvoorbeeld als gevolg van letsel. Dan valt immers niet alleen de zekerheid van het maandelijkse inkomen weg, maar ook de regelmaat, de voldoening en het gevoel een toegevoegde waarde te hebben in de maatschappij. Is een ander voor de arbeidsuitval aansprakelijk, dan kunnen het inkomensverlies, de extra kosten en dergelijke

de voldoening en het gevoel een toegevoegde waarde te hebben in de maatschappij.

 

worden verhaald als onderdeel van de schade. Wat echter niet in geld valt uit te drukken is het weggevallen arbeidsplezier, het vervullen van een rol in een bedrijf (op welk niveau dan ook) c.q. het gevoel nog in de maatschappij mee te doen. Een stukje van dit gevoelsmatige verlies wordt weliswaar meegenomen in het smartengeld, maar iedereen weet dat die vergoeding maar een klein pleistertje is op een grote wond. Velen die door ziekte of letsel getroffen worden en niet meer kunnen werken of van werk moeten veranderen, hoor je zeggen: ik weet nu pas wat ik mis, hoe fijn ’t eigenlijk was iedere dag naar mijn werk te kunnen gaan. En zo is ’t maar net! Ik hoop dit nog heel lang te kunnen blijven doen!

Raoul M.J.T. van Dort, 14 september 2009

Deze columns zijn verschenen in Nummer 1, een blad dat tien keer per jaar als aparte bijlage bij dagblad De Limburger wordt meegezonden.


Maak kennis met onze teams

Wij staan achter het slachtoffer.

We doen het niet alleen

Een netwerk van externe relaties is belangrijk.

Sponsoring en ondersteuning

Deze initiatieven dragen we een warm hart toe.

Na Het Noodlot

Uitgegeven ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van
Van Dort Letselschade

Letsel Verhalen

Hét leesbare boek over letsel en schade.
Nog enkele exampleren!

mr. R.M.J.T. van Dort re

Kantoor Maastricht

Spoorweglaan 12
6221 BS  Maastricht

Kantoor Amsterdam

Jan Luijkenstraat 12-III
1071 CM  Amsterdam

Ons Privacystatement

Copyright © 2020 - Van Dort Letselschade BV