Is het glas half leeg of half vol?

Onlangs realiseerde ik me dat ik al 20 jaar in dit vak werkzaam ben. Een hele periode. Maar eigenlijk nog langer als ik de tijd erbij tel die ik zelf bezig ben geweest met de afhandeling van mijn dienstongeval als gevolg waarvan ik blijvend knieletsel opliep. Mijn tegenpartij was toen het Ministerie van Defensie, bepaald niet de makkelijkste om tegen op te boksen. Toch is in die periode mijn interesse, zeg maar liefde, voor de letselschadepraktijk ontbloeid. Hetgeen ik voor mezelf realiseerde, wilde ik ook voor andere slachtoffers realiseren, waarbij ik de strijd met de tegenpartij zag als een boeiende uitdaging, die ik natuurlijk wel wilde winnen! Als ik daar op terug kijk, ben ik het Ministerie van Defensie bijna dankbaar. Niet voor mijn beschadigde knie, maar wel voor hetgeen dat in mij heeft boven gebracht: een sterk rechtvaardigheidsgevoel en een niet aflatende belangstelling voor en betrokkenheid bij slachtoffers van letselschade.

Als ik daar op terug kijk, ben ik het Ministerie van Defensie bijna dankbaar.

 

Zonder de ervaring van mijn dienstongeval, mijn kapotte knie en de gevoerde strijd met Defensie, was mijn leven en loopbaan ongetwijfeld anders gelopen. Ik ben daar niet rauwig om, integendeel, al had het knieletsel best wat minder ingrijpend mogen zijn om erachter te komen wat ik nu weet en wat ik aan ervaringen heb opgedaan. Ik mag me gelukkig prijzen. Want helaas zie ik in mijn praktijk ook mensen voor wie het leven door een ongeval of medische fout zo ingrijpend is veranderd, dat daar nog weinig positiefs uit te halen is. Voor diegene die dat ondanks de ernst van de situatie toch lukt, heb ik steeds diep respect. Dat vergt namelijk niet alleen inspanning en energie maar ook een andere kijk op het leven. Ofwel: ondanks letsel kan het glas toch half vol zijn!

Raoul M.J.T. van Dort, 23 juli 2010

Deze columns zijn verschenen in Nummer 1, een blad dat tien keer per jaar als aparte bijlage bij dagblad De Limburger wordt meegezonden.


Maak kennis met onze teams

Wij staan achter het slachtoffer.

We doen het niet alleen

Een netwerk van externe relaties is belangrijk.

Sponsoring en ondersteuning

Deze initiatieven dragen we een warm hart toe.

Na Het Noodlot

Uitgegeven ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van
Van Dort Letselschade

Letsel Verhalen

Hét leesbare boek over letsel en schade.
Nog enkele exampleren!

mr. R.M.J.T. van Dort re

Kantoor Maastricht

Spoorweglaan 12
6221 BS  Maastricht

Kantoor Amsterdam

Jan Luijkenstraat 12-III
1071 CM  Amsterdam

Ons Privacystatement

Copyright © 2020 - Van Dort Letselschade BV