Veelgestelde vragen

Om letselschade vast te stellen moet een vergelijking worden gemaakt tussen de financiële situatie van het slachtoffer mét het ongeval en de situatie zónder het ongeval. Het ongeval ‘weggedacht’ dus. Het verschil daartussen is namelijk schade die vergoed moet worden.

Omdat corona grote invloed heeft op de werkgelegenheid en de economie in Nederland, is een verzekeraar in sommige letselschadezaken van mening dat wanneer er geen ongeval had plaatsgevonden, er ook sprake zou zijn geweest van bijvoorbeeld een lager inkomen of een lagere omzet. En dat daarom de letselschadevergoeding lager zou moeten liggen. Dat verweer van de verzekeraar gaat echter niet altijd op.

Wij doen er dan ook alles aan om het tegendeel te bewijzen. Bijvoorbeeld door aan te tonen dat je in een situatie waarin er geen ongeval had plaatsgevonden, ondanks de coronaciris, ander werk had kunnen gaan verrichten. En dat je nu door jouw letsel geen ander werk kunt verrichten, waardoor je inkomsten misloopt.

Wil je meer weten over de invloed van corona op jouw letselschade of wil je een second opinion over een lopende letselschadezaak? Van Dort Letselschade helpt je graag verder.

Contactgegevens

Kantoor Maastricht

Spoorweglaan 12
6221 BS  Maastricht

Kantoor Amsterdam

Jan Luijkenstraat 12-III
1071 CM  Amsterdam

Vacatures

Juridisch secretaresse (32 uur), locatie Maastricht

Maak kennis met onze teams

Wij staan achter het slachtoffer.

We doen het niet alleen

Een extern netwerk is belangrijk.

Sponsoring en support

We ondersteunen de volgende initiatieven.

De Dikke Pech

Ons Privacystatement

Na Het Noodlot

Uitgegeven ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van
Van Dort Letselschade

Letsel Verhalen

Hét leesbare boek over letsel en schade.
Nog enkele exemplaren!

mr. R.M.J.T. van Dort re